Quesadilla met tonijn en mozzarella
Deze tortilla gevuld met tonijn is heerlijk als lunch gerecht, maar ook als avondeten als je niet veel tijd hebt. Lekker knapperig gebakken. Het zijn eigenlijk niets anders dan de Mexicaanse variant van onze tosti. En je kan een quesadilla natuurlijk vullen met alles wat je lekker vindt!
Wat heb je nodig? (8 stukjes)
- 4 tortilla’s
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 blikken tonijn
- olijven in plakjes
- geraspte kaas
- 1 bol mozzarella
- koriander, fijngehakt
- 1 tomaat
- handjevol mais
- champignons, plakjes
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 tl sambal
- olie
Kruiden:
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl kerriepoeder
- 1 blokje groentebouillon
- zout en peper
Bereidingswijze:
Snijd de rode ui in halve ringen en de tomaat in blokjes. Fruit in een pan met olie de ui en knoflook glazig. Voeg hierbij de tomaat, champignons, sambal, koriander, tomatenpuree en de kruiden en bak dit goed. Meng in een kom de tonijn, olijven en mais. Breng op smaak met zout en peper.
Vet een koekenpan in met wat olie. Leg een tortilla in de koekenpan (deze hoeft nog niet op het vuur) en strooi er geraspte kaas over de gehele tortilla. Leg dan de helft van de tomatenvulling erop, brokkel hierboven de helft van de tonijn mengsel. En leg daarna plakjes mozzarella. Strooi er weer wat geraspte kaas over de quesadilla. Als laatste nog weer een tortilla en dan ben je klaar om te gaan bakken.
Zet de pan op het vuur en draai het vuur niet al te hoog. Laat de quesadilla met tonijn langzaam warm worden, en de onderkant mooi bruin. Houd de onderkant wel goed in de gaten, het kan ineens hard gaan! Doe er een groot bord boven op (op z’n kop) en draai de quesadilla nu om.
Laat weer in de pan glijden zodat ook de andere kant mooi bruin wordt. Druk zachtjes bovenop de bovenste tortilla zodat de gesmolten kaas zich ook aan de groenten kan hechten. Laat na het bakken heel even afkoelen voordat je gaat snijden. Snijd de quesadillas in punten. Serveer met een sausje!
Te volgen op…
Blog: Foodblogvanrachida.nl
Instagram: @foodblogvanrachida
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like