Quiches met kip, rode ui, feta en snoeptomaatjes
Heerlijk gegeten vanavond. Mini quiches met rode ui, feta en snoeptomaatjes en met kip, Turkse rijst (wou mijn zoon perse erbij), Griekse souvlaki en romige komkommersalade zonder mayo of olie. En nu uitbuiken op de bank.
Ingrediënten voor het deeg:
- 200 gram bloem
- 100 gram koude boter, in kleine stukjes
- beetje zout
- 1 ei
Vulling:
- 1 kipfilet, in dunne reepjes
- 1 rode ui, in halve ringen
- geraspte oude kaas
- zout en peper
- 150 ml room
- kipkruiden
- feta kaas
- 4 eieren
Extra:
- snoeptomaatjes
- basilicum
Bereidingswijze:
Maak een deegje in de keukenmachine van 200 gram bloem, 100 gram koude boter in kleine stukjes, 1 ei en een beetje zout. Laat een half uurtje rusten in de koelkast. Ondertussen snijd je een rode ui in fijne halve ringen en deze laat je zachtjes bakken in een lepeltje olie. Snijd een kipfilet in dunne reepjes en bak deze ook met een beetje kipkruiden (je kunt ook een restje vlees gebruiken).
Haal het deeg uit de koelkast, rol dun uit en bekleed hier 8 kleine taartvormpjes mee. Prik het deeg in met een vorm, bekleed met stukjes bakpapier, vul met gedroogde bonen of kikkererwten en bak ze 8 minuten. Haal uit de oven en verwijder de blindbakvulling. Verdeel de uien over 4 vormpjes, de kip over de andere 4. Verdeel stukjes feta over de uien. Klop 150 ml room los met 4 eieren en roer hier zout en peper door. Vul de vormpjes met de uien en feta tot 2/3 met dit mengsel.
Klop door de rest wat geraspte oude kaas en vul de andere vormpjes. Bak nog 20 minuten tot ze licht beginnen te bruinen. Haal ze uit de oven en uit de vormpjes en zet ze nog even op de bakplaat. Strooi nog een klein beetje geraspte kaas over alle taartjes (eventueel wat snoeptomaatjes en basilicum) en bak nog 4 minuutjes. Zo worden ze lekker krokant en aboluut niet klef.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like