Quinoa met gamba’s en kikkererwten

Quinoa met gamba’s en kikkererwten

Quinoa lunch, met Spicey gamba’s en kikkererwten. Verrassend lekker. Wordt meteen ook m’n diner met extra salade voor vanavond. Ik heb de quinoa van het merk Lassi gebruikt. Verhouding van deze pak is 1 beker quinoa op 1,5 beker water, 8 min laten koken en vervolgens 10 minuten droog laten stomen met een deksel op de pan (vuur uit).

Ingrediënten:

  • Quinoa (hoeveelheid naar keus)
  • 16-20 stuks garnalen
  • 2 teentjes knoflook, fijngeperst
  • Limoensap
  • 1 tl witte natuurazijn
  • 1 flinke el homemade marinade*
  • Verse chilipepers
  • Rode en gele paprika
  • Stukje wortel, in stukjes
  • Kikkererwten
  • Zout en peper
  • Selderij
  • 2 uien
  • Bosuien
  • Chilivlokken

Bereidingswijze:

Quinoa bereid je volgens de beschrijving van je verpakking. De gamba’s kook je 4 minuten en daarna bak je het in olijfolie met wat chili vlokken, een teentje knoflook, wat limoensap, azijn en een flinke eetlepel van mijn homemade marinade. Doe wat fijngesneden bosuien, verse chili pepers of rode paprika erbij. Laat het ongeveer 5 minuutjes bakken en zet het apart.

Zet een ruime pan op met olijfolie, gesnipperde uien en een teentje knoflook. Doe ook wat fijngesneden rode en gele paprika, wat wortel en bak dit 4 minuutjes gaar. Doe daarna de kikkererwten erbij en een flinke eetlepel van mijn homemade marinade zoals hieronder beschreven. Laat dit ongeveer 10 minuutjes bakken. Voeg daarna de garnalen, quinoa een beetje gemalen zwarte peper en Himalaya zout toe. Garneer het met wat fijngesneden selderij en klaar!

* De homemade marinade maak je als volgt: doe wat gebakken teentjes knoflook, madam janet, takje selderij en een stuk rode paprika in de blender met daarna flinke scheuten zoute sojasaus. Dit blijft afgedekt in de koelkast maanden goed.)


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie