Quinoa poké bowl met zalm en groenten

Quinoa poké bowl met zalm en groenten

Quinoa pokebowl met groenten en gegrilde zalm. Ik kan zo gelukkig worden als een gerecht dat ik in mijn hoofd al helemaal gevisualiseerd heb, uiteindelijk ook lukt en ook nog eens heerlijk smaakt. De kruiden en specerijen kun je naar eigen smaak toevoegen.

Voor de zalm:

  • 1-2 zalmmoten
  • Zout en peper
  • Knoflookpoeder
  • Uienpoeder
  • Koriander, fijngehakt

Voor de quinoa:

  • 150 gr quinoa
  • 1/2 bouillonblokje
  • Zout en peper
  • Italiaanse kruiden
  • Sap en rasp van 1 limoen
  • Koriander, fijngehakt

Voor de zoete aardappel:

  • 1 zoete aardappel
  • Zout en peper
  • Gerookte paprikapoeder
  • Gerookte knoflookpoeder
  • Koriander, fijngehakt

Voor de champignons:

  • 2 handjes champignons
  • Scheutje teriyakisaus
  • Scheutje hoisinsaus
  • Sesamzaadjes

Extra:

  • 1-2 handjes broccoliroosjes
  • Gedroogde peterselie
  • Zoete sojasaus
  • Gebakken uitjes
  • 1-2 handjes maïs uit blik
  • 1 avocado
  • Olie

Bereidingswijze:

Kook de quinoa volgens de bereidingswijze op de verpakking samen met een half bouillonblokje. Giet het af en doe het in een kom. Breng de quinoa op smaak zout, peper, Italiaanse kruiden, fijngehakte koriander, limoensap en wat limoenrasp.

Snijd de zoete aardappel in blokjes en kruid ze met zout, peper, gerookte paprikapoeder, gerookte knoflookpoeder en koriander. Besprenkel het met wat olie en bak het in de oven van 200 graden tot de aardappelblokjes gaar zijn.

Ondertussen bak je de champignons kort aan in een koekenpan met boter. Voeg vervolgens wat teriyakisaus en hoisinsaus naar smaak toe. Bestrooi de champignons met een beetje sesamzaadjes. De broccoli kook je apart in een pan met wat water tot het gaar is. Vervolgens breng je deze op smaak met zout, peper en uienpoeder.

Marineer de zalm met zout, peper, uienpoeder, knoflookpoeder en fijngehakte koriander. Grill deze vervolgens in een pan tot de zalm gaar is. Pak vervolgens een bord en schep hier wat quinoa op. Top het af met de groenten, plakjes avocado en maïs uit blik. Leg er dan de zalm op. Strooi er gedroogde peterselie, gebakken uitjes en sesamzaadjes overheen. Besprenkel het geheel met zoete sojasaus.

Geniet van je poké bowl!

Te volgen op…
Facebook: Tesliem’s Corner
Instagram: @tesliemm


1 reactie

  1. D el M geplaatst op maart 28, 2023 Beantwoorden
    Echt heerlijk! Makkelijk klaar te maken. Bedankt voor het delen

Geef een reactie