Raffaello schelpen
Raffaello schelpen gemaakt vandaag voor een collega want die viert kerst. Heb dit recept uitgeprobeerd. Zag het zo en nu dan verschijnen. Suikerschelpen zijn bij de AH te koop voor 1.45 per doosje en bij de Dirk van den Broek voor 1.35 per doosje.
Ingrediënten:
- Doosje Raffaello bonbons
- 12 suikerschelpen
- 500 ml ongeklopte slagroom
- Half pakje vanille pudding
- 1 zakje vanille suiker
- Beetje poedersuiker
- Gecondenseerde melk
- Klopfix
- Geraspte kokos
Bereiding:
Doe de slagroom in een kom en voeg de vanillesuiker, klopfix, vanille pudding en beetje poedersuiker toe. Mix het geheel stijf. Zet daarna apart. Prak de helft van het pakje bonbons grof. Als je meer vulling wilt kun je meer bonbons prakken. Voeg op gevoel en naar smaak gecondenseerde melk toe en meng het samen met de geprakte Raffaello. Je kunt nog geroosterde gemalen amandelen toevoegen of andere noten.
Neem een suikerschelp en doe hier een theelepel of 2 Raffaello mengsel. Vul het schelpje verder met de vanille slagroom. Werk alle schelpjes zo af. Bestrooi ze daarna met de geraspte kokos en leg in het midden een Raffaello bonbon. Zet de gebakjes een uur of 2 in de koeling.
Het is een heerlijk en verslavend gebakje!!
Bron recept: Ahlam Chhiwat
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like