Raffaello taart

Raffaello taart

Afgelopen weken zo vaak de Raffaellotaart gemaakt, het is en blijft heerlijk!!! Dikke aanrader voor alle mensen die van Raffaello’s houden.

Ingrediënten:

  • Biscuitmix van Dr. Oetker
  • Doosje Raffaello’s (25 stuks)
  • 2 bekertjes slagroom ca. 375ml
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 zakjes klopfix

Topping:

  • Zakje geraspte kokos ca. 75 a 100 g
  • Hazelnoten of amandelen van Dr. Oetker
  • Raffaello’s 8 stuks
  • Raffaello logo (uitknippen van verpakking)

Bereidingswijze:

Maak je biscuitmix volgens verpakking. Laat deze vervolgens afkoelen op een rooster.

Neem een (gekoelde) mengkom en de slagroom bekertjes uit de koelkast, giet de bekertjes slagroom in de mengkom (vooraf goed schudden). Klop je slagroom kort op de hoogste stand van de mixer (vanille suiker en klopfix toevoegen). Klop dit verder op de laagste stand van de mixer totdat je je kom onderste boven kunt houden. Klop je slagroom niet te ver anders gaat het schiften en kun je opnieuw beginnen.

Doe 25 Raffaello’s in de hakmolen en hak deze fijn. Voeg hier vier volle eetlepels slagroom aan toe en roer dit goed door tot alles goed goed vermengd is. Zet de hakmolen weer aan op laagste stand en mix dit goed samen tot deze de consistentie van mousse heeft.

raffaello kokos taart recept

Snijd je biscuit doormidden (horizontaal) en vul deze met de Raffaello mousse. Verdeel dit gelijkmatig met behulp van een spatel en zet de bovenkant van biscuit er weer op, druk dit voorzichtig aan.

Schep nu de slagroom op biscuit en bedek heel de biscuit ermee. Strooi hier geraspte kokos op (vergeet de zijkanten niet). Afwerken met Raffaello’s, gehakte amandelen of hazelnoten en Raffaello-logo. Voilà je Raffaello taart is klaar. Gekoeld en droog bewaren.

raffaellotaart 2

Deze tekst i.c.m. de foto’s moet het duidelijk zijn. Het is simpel maar heerlijk! Succes.


1 reactie

  1. Dilana geplaatst op mei 5, 2017 Beantwoorden
    Moeten die 2 bekertjes slagroom samen 375 ml zijn?

Geef een reactie