Recept voor een luchtige en hoge biscuit

Recept voor een luchtige en hoge biscuit

Wil je ook een luchtige en hoge biscuit voor je taarten? Voor bijvoorbeeld het maken van een slagroomtaart, buiktaart of andere ovale taarten? Hieronder vind je het recept!

Wat belangrijk is, is dat de eieren goed op kamertemperatuur zijn. Deze mag je ook niet minder dan 10 minuten mixen, blijf door mixen tot je een dikke witte massa hebt. Daarnaast heb je voor dit recept geen bakpoeder of zelfrijzend meel nodig, alleen bloem. Als je dat wel zou gebruiken, dan zakt de kapsel in elkaar. Houd aan de 90 gram bloem en 30 gram maizena, niet meer en ook niet minder, voor een luchtige resultaat.

Qua vulling kan je het zo gek maken. Ik maak verschillende vullingen, bijvoorbeeld: mascarpone met slagroom, banketbakkersroom of andere verschillende smaken van Deleukstetaartenshop.nl. Zoals hazelnoot praline, vanille- en fruit smaakjes, botercrème met een lekker smaakje…genoeg keus!

Ingrediënten voor een luchtige en hoge biscuit:

 • 5 eieren (kamertemperatuur)
 • 30 gram maizena
 • 90 gram bloem
 • 140 gram suiker
 • 1 zakje vanillesuiker

Bereidingswijze:

Mix de eieren en suiker voor 10 minuten tot het een dikke massa is. Zeef daarna de maizena en bloem erboven en spatel het er voorzichtig door. Dit wordt ook wel vouwen genoemd. Beboter en bebloem (of gebruik bakpapier) een ronde of ovale bakblik van 20 á 22 cm.

hoge-biscuittaart-maken

Bak je biscuitcake zo’n 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Controleer of hij na 40 minuten gaar is door er een satéprikker in te steken. Wanneer deze er weer schoon en droog uitkomt is de biscuit gaar. Kiep hem meteen op een rooster (dus uit zijn vorm) en laat het afkoelen.


3 reacties

 1. Florentine geplaatst op september 30, 2016 Beantwoorden
  Wat een heerlijk receptje!!!
 2. Helma geplaatst op april 11, 2017 Beantwoorden
  Hallo, Ik las de beschrijving van je biscuit taart, je vervangt 1/3van de bloem door maizena ,dat doe ik ook altijd. Je kunt dat ook bij cakedeeg doen voor een fijne cake alle ingrediënten moeten wel hetzelfde gewicht hebben (dus alles even afwegen is veel secuurder).Zuinig aan met de bakpoeder want de eieren zijn ook een rijsmiddel.
 3. Evy geplaatst op februari 2, 2018 Beantwoorden
  Welke bloem gebruik je dan juist? Bak je met hete lucht of boven en onder?

Geef een reactie