
Recept voor een luchtige en hoge biscuit
Wil je ook een luchtige en hoge biscuit voor je taarten? Voor bijvoorbeeld het maken van een slagroomtaart, buiktaart of andere ovale taarten? Hieronder vind je het recept!
Wat belangrijk is, is dat de eieren goed op kamertemperatuur zijn. Deze mag je ook niet minder dan 10 minuten mixen, blijf door mixen tot je een dikke witte massa hebt. Daarnaast heb je voor dit recept geen bakpoeder of zelfrijzend meel nodig, alleen bloem. Als je dat wel zou gebruiken, dan zakt de kapsel in elkaar. Houd aan de 90 gram bloem en 30 gram maizena, niet meer en ook niet minder, voor een luchtige resultaat.
Qua vulling kan je het zo gek maken. Ik maak verschillende vullingen, bijvoorbeeld: mascarpone met slagroom, banketbakkersroom of andere verschillende smaken van Deleukstetaartenshop.nl. Zoals hazelnoot praline, vanille- en fruit smaakjes, botercrème met een lekker smaakje…genoeg keus!
Ingrediënten voor een luchtige en hoge biscuit:
- 5 eieren (kamertemperatuur)
- 30 gram maizena
- 90 gram bloem
- 140 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
Bereidingswijze:
Mix de eieren en suiker voor 10 minuten tot het een dikke massa is. Zeef daarna de maizena en bloem erboven en spatel het er voorzichtig door. Dit wordt ook wel vouwen genoemd. Beboter en bebloem (of gebruik bakpapier) een ronde of ovale bakblik van 20 á 22 cm.
Bak je biscuitcake zo’n 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Controleer of hij na 40 minuten gaar is door er een satéprikker in te steken. Wanneer deze er weer schoon en droog uitkomt is de biscuit gaar. Kiep hem meteen op een rooster (dus uit zijn vorm) en laat het afkoelen.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like