Red Velvet Cake met roomkaas frosting

Red Velvet Cake met roomkaas frosting

Recept voor een Red Velvet Cake met roomkaas frosting.

Ingrediënten:

  • 250 gr bloem
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 2 el cacaopoeder
  • 120 gr ongezouten roomboter
  • ongeveer 200 gr fijne suiker (neem 250 gr als je van echt zoet houdt)
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille extract (kun je weglaten of vervangen door vanillesuiker)
  • 240 ml karnemelk
  • 2 el rode vloeistof
  • 1 tl azijn
  • 1 tl baking soda

Topping:

  • 200 gr roomkaas
  • vanillesuiker
  • 50 gr poedersuiker
  • 150 ml slagroom

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden en beboter de vorm alvast en bestrooi met bloem. Zeef de bloem samen met de bakpoeder, zout en cacaopoeder. Mix vervolgens de zachte boter tot een glad mengsel en voeg de suiker erbij tot je een licht en luchtig geheel krijgt. Voeg de eieren toe en mix weer en doe er de vanille bij.

Neem dan de karnemelk en voeg hier de rode vloeistof aan toe. Meng dit goed. Voeg dan in delen het bloemmengsel en het karnemelkmengsel toe aan het botermengsel dat je al klaar hebt staan. Begin met de bloem en eindig hier ook mee. Mix dit weer tot een mooi geheel. Meng dan in een klein glas de baking soda en azijn. Laat dit schuimen en vouw het dan door het beslag heen. Werk nu snel. Schenk het beslag in de bakvorm en zet in de oven. Check met een prikkertje of de cake gaar is.

Mix voor de topping de roomkaas tot een glad geheel en voeg hier de poedersuiker en vanille aan toe. Mix het weer en leg even weg. Klop ondertussen de slagroom stijf en vouw het dan door het roomkaasmengsel. Als de cake geheel is afgekoeld neem je een spuitzak en spuit je de topping mooi op de cake of smeer het er egaal op.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie