Red Velvet gebakjes

Red Velvet gebakjes

Red velvet gebakjes voor mijn bezoek! Hieronder het recept voor red velvet met olie.

Ingrediënten cake:

  • 300 gram bloem
  • 300 gram suiker
  • 1 tl baking soda
  • 1 tl zout
  • 1 tl cacao
  • 360 ml plantaardige olie (b.v. zonnebloem)
  • 240 ml karnemelk (of 220 ml melk en 20 ml azijn)
  • 2 eieren, maat L
  • 2 el rode kleurstof
  • 1 tl azijn
  • 1 tl vanille aroma

Ingrediënten topping:

  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram poedersuiker
  • 25 ml slagroom
  • Klein beetje aardbeienaroma (jam kan ook)
  • 2 el roomkaas

Extra:

  • Aardbei dessertsaus

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 150 graden. Zeef de bloem, baking soda, cacao, zout en suiker. Zet weg. Mix in een grote kom de eieren luchtig tot ze lichter kleuren. Voeg nu voorzichtig de olie, karnemelk, eieren, kleurstof, azijn en vanille. Voeg hier je bloemmengsel aan toe en mix het tot een glad mengsel. Gebruik een springvorm van 22 cm, voor een lagere cake 25 cm. Bak de cake eerst 30 minuten op 150 graden en vervolgens 20 minuten op 160 graden. Controleer of de cake gaar is door er met een prikker in te prikken. Als deze droog eruit komt is de cake gaar.

Laat de cake op een rooster afkoelen. Zaag met een taartzaag laagjes van 1 cm dik. Steek met een ronde uitsteker rondjes uit de biscuit. Ik heb hiervan de helft ingevroren. Altijd handig voor onverwachts bezoek. Maak nu de botercrème door de roomboter, poedersuiker, slagroom en aardbeienaroma voor 10 minuten.

Zodra je een luchtige botercrème hebt voeg je hierbij 2 volle eetlepels roomkaas en roer dit even erdoorheen. Vul een spuitzak met een spuitmondje erin. Spuit mooie toetjes op de rondjes red velvet en versier met wat aardbei dessertsaus. Maak af met een verse aardbei.

Makkelijk en erg lekker!!

Liefs Zahira


1 reactie

  1. Miss geplaatst op januari 13, 2018 Beantwoorden
    Salaam, welk kleurstof heb je gebruikt? Rode bietensap? Want al de rode kleurstoffen is gemaakt uit karmijn (bladluis ) . Maw niet halal.

Geef een reactie