Red Velvet Oreo Cheesecake

Red Velvet Oreo Cheesecake

Red Velvet Oreo Cheesecake is een Amerikaans recept. Ik heb het naar Nederlandse maten teruggerekend. De frosting heb ik wat aangepast.

Ingrediënten voor de bodem:

  • 17 Oreo koekjes, gemalen
  • 100 gram gesmolten boter
  • 1 el suiker

Vulling:

  • 680 gram roomkaas
  • 300 gram suiker
  • 227 gram zure room
  • 120 ml karnemelk
  • 3 el cacaopoeder
  • 2 theelepels vanille aroma
  • 4 eieren, losgeklopt
  • rode voedselkleurstof

Frosting:

  • 220 gram roomkaas
  • 200 gram boter
  • 200 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille aroma

Extra:

  • 100 gram gesmolten witte chocolade

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet de springvorm in en verpak de onderkant goed in aluminiumfolie zodat er geen water in de vorm kan komen. Roer de ingrediënten voor de bodem door elkaar en druk deze met je handen uit op de bodem.

Klop in een grote kom de roomkaas en de suiker tot deze luchtig is. Klop de zure room erdoor, dan de karnemelk, de cacaopoeder en de vanille. Klop de eieren op een lage stand erdoor, niet te lang kloppen. Roer er dan de rode kleurstof door.

Giet dit over de bodem. Zet de springvorm in de grotere bakvorm en giet kokend water in de buitenste bakvorm. Plaats de bakvorm in de oven en bak 60 tot 70 minuten in de oven. De taart is dan net gestold. Laat deze in de vorm 10 minuten afkoelen, snijd dan de zijkanten los en laat verder in de vorm afkoelen. Laat de taart een nacht in de koelkast staan.

Voor de frosting: klop de zachte boter heel luchtig, voeg beetje bij beetje de poedersuiker en de roomkaas toe. Laat de machine draaien totdat de frosting luchtig is. Als je een beetje wrijft tussen je vingers (of proeft) moet je geen poedersuiker meer proeven. Haal de taart uit de vorm en versier hem met witte chocolade en de frosting.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie