Rfissa met kip en linzen maken

Rfissa met kip en linzen maken

Recept voor Marokkaanse Rfissa met kip en linzen, oftewel Trid. De geklaarde boter kun je weglaten, maar maakt het wel heerlijk.

Ingrediënten saus:

  • 1 halve of hele kip
  • 200 gram linzen
  • 3 uitjes
  • Peterselie
  • Koriander
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel geklaarde boter (Smen Har)
  • Olijfolie
  • Zout en peper
  • Gemberpoeder
  • Paprikapoeder
  • Saffraan
  • 1 kip bouillonblokje van Knorr

Ingrediënten msemmen:

  • 3 koppen bloem
  • 1 1/2 glas griesmeel
  • 1 el boter
  • 1/2 el gist
  • Snuf zout
  • Water
  • Olie

Bereidingswijze:

Snijd de uitjes, koriander, peterselie en knoflook fijn. Fruit de ui in olijfolie. Doe de kip erbij en laat het een beetje meebakken. Voeg vervolgens koriander, peterselie en knoflook toe en laat het rustig bakken. Roer de kruiden, geklaarde boter en bouillonblokje erdoorheen. Giet er een halve liter water bij, doe de deksel op de pan en laat het koken. Je moet wel saus overhouden, als het snel verdampt kun je nog wat meer water toevoegen.

Ik gebruik zelf een snelkookpan, dat duurt maar even bij mij. Maar een gewone pan mag natuurlijk ook. Nu laat je de kip goed garen tot de kip van het bot afglijdt, dan is de kip gaar. Verwijder de kip dan uit de pan en leg het in een andere pan. Laat de saus nu goed indikken, niet al te droog. Kook daarna de linzen in een apart pannetje met water, zout en een halve bouillonblok tot ze gaar zijn. Laat het even rusten.

Maak in de tussentijd de msemmen door alle ingrediënten bij elkaar te mengen (behalve de olie, die heb je later nodig) en het deeg te kneden. Maak daar dan kleine ballen van ter grootte van een mandarijn en laat ze even rusten. Pak een balletje en druk deze met je hand plat, zoals een roti broodje. Gebruik hier regelmatig olie voor zodat het deeg niet aan de onderkant van je werkplek blijft plakken. Bak ze dan in een pan gaar.

Wat ik altijd doe is een couscouspan gevuld met gekookt water klaar zetten en dan de msemmen die klaar zijn erop te leggen (wel met een bord natuurlijk). Zo blijven ze lekker warm en niet taai. Zo ga je verder met alle lemsemmen tot je klaar bent.

Is de saus klaar? Doe dan de kip weer in de pan en maak het warm. Doe de lmsemmen in een bord en leg de kip in het midden. Doe de linzen erbij met een beetje saus en werk zo de Rfisa af op je eigen manier. Besaha we raha!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie