Ricotta bosbessentaart

Ricotta bosbessentaart

Teatime! Dit is een ricotta bosbessentaart. De citroencake is van de Jumbo.

Ingrediënten:

  • 250 gr ricotta
  • 150 gr zachte boter op kamer temperatuur
  • 150 gr zelfrijzend bakmeel
  • 150 gr suiker
  • 3 grote eieren
  • 100 gr blauwe bessen
  • Snufje zout

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 160 graden.

2. Klop de boter samen met de ricotta en het suiker zacht en romig.

3. Voeg nu een voor een de eieren toe. Zorg dat het ei volledig opgenomen is, voordat je het volgende ei toevoegt.

4. Het mengsel kan er een beetje geschift uitzien, maar dat is niet erg.

5. Voeg nu beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel en een snuf zout toe en meng er een egaal beslag van.

ricotta-bosbessentaart

6. Vet de cakevorm in met een bakspray of boter en giet het beslag in de vorm.

7. Verdeel de blauwe bessen over de bovenkant van het beslag en druk ze iets in de cake.

8. Bak cake in ongeveer 45 minuten gaar. De cake is gaar als een sate prikker er schoon en droog uitkomt.

9. Laat de cake afkoelen op een rooster.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie