Rijkbelegde pizza hapjes
Ideaal hapje voor in de Ramadan: rijkbelegde pizza hapjes.
Deeg (voor 2 grote pizza’s):
- 6 eetlepels olijfolie
- 400 ml lauwwarme melk
- halve eetlepel zout
- 1 zakje gist
- Bloem
Beleg:
- Rode pesto (die van de Lidl is jammie)
- Champignons
- Olijven
- 1 ui
- Kip of tonijn (of iets anders naar smaak)
- Provençaalse/Italiaanse kruiden
- Mozzarella
- Geraspte kaas
Bereidingswijze:
Neem eerst twee eetlepels lauwwarme melk en los hier de gist in op en laat voor 10 minuutjes staan tot het schuimt. Meng dan de melk samen met de olie en zout. Voeg het gistmengsel toe en voeg beetje bij beetje bloem toe tot je een samenhangend deeg hebt. Kneed dit door tot een zacht deeg dat nauwelijks meer plakt. Laat even rusten en ga nu aan de slag met het beleg.
Snijd de ui in ringen en bak aan in wat olie tot ze zacht en glazig zijn. Zet dan weg. De champignons snijd je in plakjes en de olijven in stukjes. Neem nu het deeg en verdeel in twee delen. Strooi wat bloem en griesmeel op bakpapier en rol hier het deeg op uit tot een cirkel of vierkant.
Smeer nu de pesto over de volledige bodem heen en beleg met de ui, de tonijn, de champignons en olijven. Maak af met plakken mozzarella en geraspte kaas en strooi er de Italiaanse kruiden overheen en wat zout en peper. Laat voor een uurtje rijzen en bak af op ongeveer 170 graden tot de randen mooi goudbruin zijn en smullen maar!!
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like