Rijst met wortel, rozijnen en amandelen

Rijst met wortel, rozijnen en amandelen

Jummie!! Dit eet zo lekker weg met de krokant gebakken amandelen. Heerlijk als bijgerecht, maar ook als hoofdgerecht. Biriyani met een eigen draai. De Biriyani kruiden zijn te koop bij Turkse en Marokkaanse winkels.

Ingrediënten:

  • 1 kommetje parboiled rijst
  • 4 grote uien, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 8 wortels, in dunne reepjes gesneden
  • Biryani kruiden (bv. van het merk Tuana)
  • Handje geweekte rozijnen
  • Handje gebakken amandelen zonder schil
  • Zout

Bereidingswijze:

Kook de rijst in ruime hoeveelheid water, 2 eetlepels biryani kruiden en zout tot het gaar is. Bak de uien glazig en voeg hierbij de knoflook. Bak dit kort mee en voeg hier de wortel aan toe. Voeg nu 2 eetlepels biryani kruiden toe en laat dit garen tot de wortel beetgaar is. Voeg dan de rijst toe en bak dit kort mee. Als laatste voeg je de amandelen en rozijnen toe. Serveer het in een bord. Ik bewaar wat van de wortel voor het garneren op de rijst.

Te volgen op…
Facebook: Koken en bakken met de CHEFS
Instagram: @Zahirabel


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie