Rijst met zalm en stoomgroente

Rijst met zalm en stoomgroente

Gezond recept voor rijst met zalm en stoomgroente. Groente naar eigen smaak.

Ingrediënten:

  • broccoli
  • bloemkool
  • paarse spruiten
  • sperziebonen
  • peultjes
  • wortel
  • zout naar smaak
  • basmati rijst
  • zalm
  • zalmkruiden (te koop in toko of AH)
  • olijfolie
  • verse dille

Bereidingswijze:

Was je groente en maak deze schoon (uiteinde boontjes afsnijden, wortel schillen). Snij de groente in gewenste grootte. Zet een pan met water op en zet hierboven je stoomgroente op, in een vergiet als je geen stoofpan hebt. Zorg er wel voor dat je vergiet NIET in het water komt maar erboven hangt dus een grote pan gebruiken hiervoor. Couscouspan is ideaal voor stomen mocht je een kleine hebben. Met zout op smaak brengen.

stoomgroente-rijst

Kook je rijst in water volgens verpakking. Met zout op smaak brengen. Smeer je zalm in met een beetje olijfolie doe hier wat zalmkruiden op en leg op elk zalm stukje een takje dille. Bak deze in de oven af op 180°. Ongeveer 10 minuten. Zelf opletten en bijhouden.

Tips voor bord opmaak:

  • Groente op je bord zout en peper overheen als ‘extra’.
  • Rijst en daarop beetje zwarte peper en basilicum voor kleur.
  • Zalm er naast

Voilà je bent klaar. Bismillah


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie