Rijstevlaai
Home made rijstevlaai! Mini & Maxi (24 cm). Dit recept is van 24kitchen en ik heb hier 1 grote en 2 mini vlaaien uit gekregen.
Vlaaideeg:
- 100 ml melk
- 2 el suiker
- 1 zakje gist
- 200 g bloem
- 1 mespuntje zout
- 30 g boter
- 1 eidooier
Rijstvulling:
- 1 vanillestokje
- 500 ml melk
- 100 g dessertrijst
- 100 ml slagroom
- 2 eieren
- 70 g suiker
Garnering:
- 500 ml slagroom
- 70 g suiker
- 120 g pure chocolade
Bereidingswijze:
Verwarm de melk met de suiker tot handwarm. Haal de pan van het vuur en los het gist erin op. Maak een kuiltje in de bloem. Strooi het zout over de rand. Meng in het kuiltje de boter, eidooier en het melk-gistmengsel. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg, verpakt in plasticfolie, circa 30 minuten rijzen.
Begin dan met de rijstvulling. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de melk met de rijst, vanillestokje en –merg en slagroom aan de kook en kook de rijst op laag vuur in circa 20 minuten gaar. Laat de rijstvulling afkoelen.
Verwarm de oven voor op 190 °C. Klop de eieren met suiker zo luchtig mogelijk en spatel door de rijstvulling. Vet een vlaaivorm in en leg op de bodem ingevet bakpapier. Rol het deeg uit tot een dikte van 5 millimeter. Bekleed de vorm met het deeg en prik de bodem in met een mesje. Schenk de rijstvulling erop en bak de vlaai in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Haal de vlaai uit de vorm en laat hem afkoelen.
Klopt de slagroom stijf met de suiker en versier de taart hiermee samen met de chocoladevlokken.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like