Rijstgehaktballetjes

Rijstgehaktballetjes

Avondeten hebben we rijst gehaktballen gegeten van Dina!! is een aanrader en vooral met veel sambal!!

Ingrediënten voor het gehakt:

  • 500 gr gehakt
  • Handje ongekookte rijst (toverrijst ofzo)
  • 1 klein uitje, gesnipperd
  • 1 el olie
  • Snufje saffraan
  • 1 tl zout
  • 1 tl peper
  • 1/2 tl komijn
  • Gehakte koriander
  • 1 teentje knoflook

Ingrediënten voor de charmilla:

  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 paprika’s (verschillende kleuren) in blokjes
  • 3 tomaatjes in kleine stukjes (zonder schil en zonder pitjes)
  • 1 el tomatenpuree
  • 200 ml water
  • Gehakte koriander
  • 1 teentje knoflook
  • Handje doperwtjes
  • Beetje sambal als je daarvan houdt

Bereidingswijze:

Maak van het gehakt, de kruiden, olie, knoflook en rijst een mengsel en kneed even door. Vorm dan bolletjes. Fruit in wat olie de ui, tomaat en paprika. Voeg knoflook en kruiden toe en bak dit even lekker door tot een sausje ontstaat. Dan water erbij, de tomatenpuree en nog een handje rijst en doe de balletjes erbij. Laat dit gaar worden en draai de balletjes af en toe. Serveren met brood en salade.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie