Rijstkroketjes
Vandaag rijstkroketjes met gehakt gemaakt. Ook lekker met visfilet of kipgehakt.
Ingrediënten:
- 200 gram gehakt
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 1/2 paprika
- 1/2 bosje koriander
- 1 kommetje gekookte rijst (ik had rijst over van de vorige dag)
- 2 gekookte en geprakte aardappelen
- 2 eieren
- paneermeel
- meel
Bereidingswijze:
Kruid het gehakt met peper, paprikapoeder, komijn en zout. Bak dit rul samen met een fijngesneden ui en fijngesneden paprika. Laat dit geheel goed uitlekken. Voeg hierbij de rijst, aardappel en vers gesneden koriander. Meng dit en vorm er balletjes of staven van. Als het vormen niet goed hecht voeg je er een eitje bij.
Laat dit 1 uur in de koelkast staan. Rol ze vervolgens door de bloem, daarna door de geklopte eieren en daarna door het paneermeel. Bak de rijstkroketten goudbruin.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like