Rijstsalade met tonijn, wortel, doperwten en maïs

Rijstsalade met tonijn, wortel, doperwten en maïs

Deze rijstsalade met tonijn, wortel, doperwten en mais is lekker en makkelijk om te maken. Of je nu op zoek bent naar een lichte lunch, een gemakkelijke maaltijd voor doordeweeks of een bijgerecht voor een zomerse barbecue, dan is deze rijstsalade een goede en betaalbare optie.

De basmatirijst vormt de basis van deze salade en biedt een goede bron van koolhydraten, terwijl de tonijn een gezonde portie eiwitten toevoegt. De wortel en doperwten zijn heerlijk knapperig en voegen niet alleen smaak toe, maar ook een flinke dosis vitaminen en vezels. De zoete maïskorrels voegen een extra dimensie aan deze salade toe en maken het geheel lekker fris. Voeg nog wat peterselie of koriander toe voor extra smaak en frisheid, en je hebt een makkelijk bijgerecht op tafel staan.

Deze rijstsalade is ook geweldig om mee te nemen als lunch of picknickmaaltijd. Voor een extra hartige smaak kun je deze salade serveren met knakworst in bladerdeeg, merguez worstjes of kippenvleugels.

Rijstsalade met tonijn, wortel, doperwten en maïs

Ingrediënten:

  • 250 gr basmatirijst
  • 150 gr maïs uit blik
  • 1/2 bosje verse peterselie of koriander
  • Handvol kleine doperwten, uit diepvries
  • 1 blik tonijn
  • 1 wortel

Dressing (naar eigen smaak):

  • Mayonaise
  • Scheutje yoghurt
  • Zout en zwarte peper

Bereidingswijze:

Kook de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking. Zodra de rijst gekookt is, laat het afkoelen tot kamertemperatuur. Schil en snijd de wortel in kleine blokjes. Hak de peterselie en/of koriander fijn.

Kook de doperwten samen met de blokjes wortel in een pan met kokend water voor enkele minuten totdat ze gaar zijn. Giet ze af en laat ze uitlekken. Open het blikje tonijn en giet de olie of het water af. Trek de tonijn uit elkaar met een vork.

Doe de gekookte rijst, doperwten, mais, tonijn, wortel en kruiden in een grote kom en meng alles goed door elkaar. Maak de dressing door de mayonaise te mengen met een scheutje yoghurt. Voeg zout en zwarte peper naar smaak toe. De hoeveelheid mayonaise kun je zelf bepalen, bv. enkele flinke eetlepels mayonaise.

Voeg de dressing toe aan de salade en meng alles goed door elkaar. Laat de rijstsalade minstens 30 minuten in de koelkast staan zodat de smaken goed kunnen intrekken. Serveer de salade als bijgerecht of als maaltijdsalade.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie