Risotto met garnalen
Recept voor risotto met garnalen op Hanife’s manier. Ik gebruik zelf knoflook garnalen. Thank you Hanife voor dit lekker recept!
Ingrediënten voor 2 personen:
- Scheutje olie
- Garnalen (hoeveelheid naar keuze)
- 1 ui, gesnipperd
- 1 knoflook, geperst
- 1 paprika, in blokjes
- Halve courgette, in blokjes
- Risottorijst (hoeveelheid naar keuze)
- 1 liter water
- 2 bouillonblokjes (ik heb groente gebruikt)
- Hierbij kan je ook doperwten toevoegen
- Klontje boter
- Mozzarella of parmezaanse kaas
Kruiden:
- Zout (proef dit wel i.v.m. bouillonblokje)
- Peper
- Chilivlokken
- Gedroogde peterselie
- Saffraan (optioneel)
Bereidingswijze:
Doe een scheutje olie in de pan en bak hierin de garnalen gaar. Wanneer dit gaar is leg je dit aan de kant en ga je verder in dezelfde pan. Doe een klontje boter in de pan en voeg hier het uitje, knoflook, courgette en paprika aan toe. Eventueel ook doperwten of andere groentes die je wilt gebruiken.
Ondertussen doe je een pan op het vuur met water en 2 bouillonblokjes. Was dan je risottorijst goed en voeg dit toe bij de groentes. Wanneer je rijst glazig is voeg je een schepje toe van je bouillonwater. Dit doe je beetje bij beetje tot het volledig is opgenomen.
Vervolgens voeg je weer een schepje eraan toe tot je risottorijst gaar is. In de tussentijd voeg je de kruiden eraan toe en op het einde doe je de mozzarella of parmezaanse kaas erbij. Doe de garnalen erbij en meng dit weer goed samen. Serveer meteen
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like