Risotto met kip en champignons

Risotto met kip en champignons

Deze risotto met kip, champignons & versgeraspte Parmezaanse kaas is werkelijk om je vingers bij af te likken!

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200 gram risottorijst
  • 400 gram kipdijbeenfilet, in blokjes gebakken in wat olie met zout en peper
  • 1,5 liter warme kippenbouillon (3 blokjes dus)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 bakje champignons, gesnipperd
  • 1 klontje roomboter
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • Handvol Parmezaanse kaas, versgeraspt
  • Scheutje olijfolie
  • Pijnboompitten (optioneel)
  • Rucola (optioneel)

Bereidingswijze:

Fruit de ui aan in wat olijfolie, doe hier vervolgens de champignons bij en laat goed bakken. Voeg daarna de rijst toe en bak even kort. Daarna gaat het werk beginnen. Voeg pollepel per pollepel bouillon toe zodra de rijst al het vocht heeft opgenomen. Herhaal dit totdat de rijst gaar is. Ik had bijna al mijn bouillon op gebruikt, maar dit verschilt per rijstsoort. Risotto hoort een beetje vloeibaar te zijn dus voeg ook genoeg bouillon toe.

Als je rijst gaar is voeg je je Parmezaanse kaas, klontje roomboter en creme fraiche toe. Laat nog even 5 minuten pruttelen op laag vuur. Zet daarna het vuur uit en laat 5 minuten staan. Serveer daarna mooi op een bord met wat pijnboompitjes, rucola en peper. En aanvallen maar! Let op je vingers haha! PS: ik heb geen zout gebruikt omdat er al zout zit in de bouillon en in de kaas.


1 reactie

  1. Kirsty geplaatst op januari 11, 2016 Beantwoorden
    Dit lijkt me erg lekker! Mijn vriend houdt helaas niet zo van champignons, maar ik juist wel, dus eigenlijk wil ik hem dit alsnog gewoon voorzetten.

Geef een reactie