Risotto met pompoen en geitenkaas

Risotto met pompoen en geitenkaas

Risotto met pompoen en geitenkaas. Ik heb dit een keer bij een vriendin gegeten en is mij sindsdien bijgebleven. Let wel op dat je veel moet afwassen achteraf, maar het is het echt waard!

Ingrediënten voor één persoon:

  • 70 gram risotto
  • Ongeveer 100 gram pompoen (ik heb nu de diepvries variant gekocht)
  • 2 plakjes geitenkaas
  • 1 blokje tuinkruiden bouillon (op de verpakking staat hoeveel water je moet toevoegen per blokje)
  • Rucola
  • Uien

Bereidingswijze:

Zet de oven aan en leg de pompoenstukjes erop. Voeg olijfolie, zout en beetje peper. Zet alles in de oven op 180 graden. Het is handig dat je dit als eerst doet, want het duurt ongeveer 20 minuten voordat de pompoen gaar is. Vervolgens breng je water aan de kook en voeg je de tuinkruiden bouillon erbij (dit in een apart pan en laag vuurtje eronder).

In een andere pan doe je een klein beetje olijfolie en voeg je de gesneden uien en de risotto toe. Nadat de risotto een glimmend laagje heeft gekregen voeg je met een soeplepel de tuinkruiden toe. Met risotto moet je geduld hebben, ieder keer als het water is opgedroogd voeg je weer een  klein beetje olijfolie in de pan. Vervolgens voeg je een beetje ui toe. Als de risotto klaar is (duurt ongeveer 20 minuten) schep je het op een bord. Doe daarbovenop geitenkaas, pompoen en de rucola.

Eet smakelijk!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie