Rode linzensoep met zoete aardappel

Rode linzensoep met zoete aardappel

Lieve mensen, deel 3 soep en smoothie recepten. Zoals beloofd zou ik wekelijks tijdens de ramadan een recept van een soep en smoothie/shake met jullie delen. Gisteren heb ik deze rode linzensoep gemaakt met zoete aardappel. Wat een héérlijke soep! Gecombineerd met een schijfje citroen, homemade knapperige croutons en zoete aardappel. Een blijvertje for sure.

Ingrediënten voor ongeveer 6 personen:

  • 300 gram rode linzen
  • 70 gram tomatenpuree (klein blikje)
  • Halve zoete aardappel (volledig gewicht 300 gram)
  • 1 rode ui
  • 1 wortel
  • 1 tomaat
  • 90 gram boter
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 2 stelen bleekselderij
  • Garnering naar keuze (b.v. crème fraîche, kookroom, chilivlokken, peterselie)
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 citroen

Mijn garnering is:

  • 2 oude boterhammen (niet waar de schimmel er al op zit!)
  • De andere helft van de zoete aardappel
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel rode paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie

Bereidingswijze:

Schil en snijd de ui en wortel in stukken. Haal de draden van de bleekselderij af en snijd in stukken. Schil en snijd de zoete aardappel in kleine blokjes. Snijd de tomaat met schil in blokjes. Controleer de rode linzen en spoel ze om met koud water. Doe de boter in een pan en voeg daarna de ui toe. Voeg wortel, bleekselderij en zoete aardappel toe. Voeg de tomaat, tomatenpuree, kerriepoeder en gewassen linzen toe.

Voeg 2 liter water toe en laat het ongeveer 25 minuten zachtjes koken. Wordt de soep dikker, voeg dan wat meer water toe. De groenten laat je goed gaar koken. Blender de soep. De dikte van de soep is naar persoonlijke smaak. Het kan meer of minder water zijn. Voor de garnering van de soep snijd je de andere helft van de zoete aardappel in stukken van ongeveer 1×1 cm. Snijd het brood ook in gelijke stukken.

Doe de aardappel en brood in een bakplaat en voeg de kruiden toe. Voeg ook de gedroogde basilicum toe en besprenk het met olijfolie. Plaats dit in een voorverwarmde oven op 190 graden voor ongeveer 20 minuten totdat de aardappelen gaar zijn en de broodstukjes krokant zijn.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie