Rode pesto zelf maken

Rode pesto zelf maken

In het kader van koken zonder pakjes en zakjes, deze rode pesto. Ik maakte hem toen ik mijn verjaardag vierde voor op wat lekker Turks brood. De pesto is echt in 2 minuten gemaakt en zo lekker! Je hebt maar een paar ingrediënten en een staafmixer nodig. Ideaal dus voor je bezoek of voor je lunch. Ik gebruik de zontomaatjes in die plastic bakjes, die je vindt bij de olijven enz. Maar je kunt ook (semi)zongedroogde tomaatjes uit een pot nemen. En ik gebruik de olie die erbij dit, omdat die al lekker gekruid is. Maar je kunt ook gewoon alleen olijfolie nemen. Oja, gebruik het liefst verse Parmezaanse kaas, is lekkerder dan voorgeraspte!

Ingrediënten voor een bakje:

  • 1 bakje gemarineerde zongedroogde tomaatjes (= ca. 120 gr)
  • Geraspte Parmezaanse kaas, 1-2 el (naar smaak)
  • 1 el pijnboompitjes
  • Klein teentje knoflook
  • Zwarte peper
  • Olijfolie

Bereiding:
Doe de tomaatjes in de beker van je staafmixer en doe de olie uit het bakje er ook bij. Voeg de kaas, pijnboompitjes en knoflook toe en maal met de staafmixer tot een mooie pasta. Is hij te dik, doe er dan wat olijfolie bij, net zoveel tot je de juiste substantie hebt. Breng de pesto op smaak met zwarte peper en eventueel wat zout.


1 reactie

  1. calimeroke geplaatst op juli 3, 2018 Beantwoorden
    Je kan de pesto ook in een ijsblokjesvorm invriezen. Dan heb je er altijd in voorraad. ☺

Geef een reactie