Rolpizza met kipvulling
Recept voor rolpizza met een vulling van kip en groenten.
Ingrediënten deeg:
- 500 g bloem
- 1 el Italiaanse kruiden
- 3 a 4 tl gist (Dr. Oetker)
- 2 tl zout
- 2 tl suiker
- 6 a 7 el olijfolie
- 300 en 50 ml lauwwarm water
Ingrediënten vulling:
- 2 el olijfolie
- Dubbele kipfilet, klein gesneden
- Rode ui, in halve ringen
- Rode (punt)paprika, klein gesneden
- Champignons, klein gesneden
- Groene olijven (zonder pit), in ringetjes
- 2 a 3 el tomaten Frito
Kruiden:
- Zwarte peper / zout
- 2 tl paprikapoeder
- 1 tl tandoori kruiden
- 1 tl komijn
- Harissapoeder (optioneel)
- 1 tl kaneel
Tomatensaus:
- Half pakje tomaten Frito
- 1 el tijm
- 1 a 2 el olijfolie
Bereiding:
Doe de gist en suiker in een kommetje en voeg hier 50 ml lauwwarm water aan toe, roer dit even samen en laat dit staan terwijl je verder gaat. Neem een grote mengkom en doe hier de bloem, Italiaanse kruiden en olijfolie in. Meng dit goed samen. Gist mengsel aan toevoegen, kneden.
Voeg nu het water toe en laat dit goed samen kneden of kneed dit zelf goed samen. Voeg nu het zout toe en kneed het deeg voor 8 a 10 min. Laat het deeg voor anderhalf a twee uur rusten (rijzen) op een warme plaats. Rijzen minimaal één uur.
Snijd de groenten. Verhit de olijfolie in in een hapjespan en fruit de uien glazig, voeg de paprika toe en laat dit even bakken. ‘Kruiden’ en tomaten Frito toevoegen, de kipfilet en olijven erbij. Dit 5 á 8 minuten roerbakken. Afgieten in een vergiet en weer terug in de pan, niet laten uitlekken gewoon meeste vocht eruit halen. Je vulling van de pizza is klaar (is niet volledig gaar), laat deze nu afkoelen.
Meng de tomatensaus met olijfolie en tijm (extra toevoegingen naar eigen smaak altijd mogelijk). Verdeel je deeg in twee stukken. Rol het eerste stuk deeg uit ander stuk afdekken met plastic (om drogen te voorkomen).
Bestrijk nu je deeg met tomatensaus en strooi hier kaas overheen indien gewenst. Verdeel je vulling over de gehele pizza en rol deze voorzichtig op. Snijd hier stukjes af van ongeveer 2 cm. Leg deze op bakplaat dat bedekt is met bakpapier en druk het een beetje plat met je vingers. Zo werk je je gehele pizza rol af en ga je hetzelfde te werk met overige deeg.
Bestrooi eventueel met geraspte kaas, hoeft niet perse. Zonder vind ik het zelf mooier, vandaar dat er al kaas inzit.
Afbakken in het midden van de oven op 180° graden tot het gaar is. Dit is geheel op gevoel (geen tijd, excuses, schatting is 20 tot 30 minuten. Heerlijke zachte pizza’s! Mocht je iets maken aan de hand van mijn recepten, schroom niet en deel een fotootje met mij.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like