Romige aspergesoep

Romige aspergesoep

Wij zijn de harira nog niet beu, maar andere soep is ook lekker! En aangezien het nu asperge tijd is: aspergesoep. Voor een pannetje aspergesoep gebruik ik het volgende…

Ingrediënten:

  • ± 400 gr witte asperges
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 bouillonblokje van Knorr (rund of kip)
  • 1 glas meel (om de soep te binden)
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 klontje roomboter
  • 1 flesje kookroom
  • Bladpeterselie
  • Zout en peper
  • Olijfolie

Bereidingswijze:

Snijd de onderkant van de asperges eraf. Schil ze met een dunschiller en snijd ze in kleine stukken. Doe water en een bouillonblokje in een ruime pan. Kook de asperges in 10 minuten gaar. Doe in een andere pan de olijfolie, ui en knoflook en bak het even. Doe de asperges erbij (de bouillon dien je apart te zeven) en doe het bij het uimengsel. Giet het water weer erbij en laat het koken.

Doe zout, peper en peterselie erbij. Laat het zachtjes zo’n 15 minuten staan en doe de kookroom erbij. Maak van het meel en wat water een papje. Doe dit al roerend bij de soep, als het begint te borrelen dan zet je de pan uit. Doe nog als laatste de boter erbij.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie