Rood fruit meringue taart
Recept voor een rood fruit meringue taart. Eens wat anders dan citroen.
Ingrediënten bodem (23 cm):
- 225 gr bloem
- 160 gr koude roomboter in blokjes
- 80 gr witte basterdsuiker
- 1/2 losgeklopt ei
- Snuf zout
Rood fruit:
- 50 gr maïzena
- 130 gr kristalsuiker
- 350 gr roodfruit (diepgevroren)
- 250 ml water
- 3 eidooiers
- 60 gr roomboter
Bereidingswijze:
Begin met het deeg voor de bodem. Kneed alle van alle ingrediënten een soepel deeg. Je kan dit met de hand doen of met een keukenmachine. Vet een bakvorm van 23 cm in met een bakspray of wat boter. Verdeel wat bloem over je blad en rol de deeglap uit. Bekleed de vorm met het deeg. En prik gaatjes in de bodem.
Zet de vorm in de vriezer. Nu maak je de Roodfruit curd. Doe dit samen met het curd, het water, de suiker en de maïzena in een steelpannetje. Zet dit op een laag vuur en roer het continue door. Zorg dat je alle klontjes er uit roert. Na een tijdje wordt het dikker en ontstaat er een doorzichtige massa. Dit lijkt een beetje op behang lijm. Haal de pan van het vuur en klop de koude boter er door.
Klop dan de 3 eidooiers erdoor. Blijf voortdurend roeren anders stollen je eieren. Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de vorm uit de vriezer en giet de curd op de bodem. Bak de taart in ongeveer 30 minuten af. Laat de taart in de vorm afkoelen. Als de taart volledig afgekoeld is, klop je de eiwitten stevig.
Voeg beetje bij beetje de suiker toe totdat er glanzende stevige pieken ontstaan. Verdeel het eiwit over de taart. Ik heb een brander gebruikt om de eiwitten te kleuren, maar je kan hem ook nog even 5 à 10 minuten in de oven zetten op 180 graden.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like