Roomhoorntjes
Ingrediënten:
- 1 pak vers bladerdeeg
- 1 pak banketbakkersroom van Dr. Oetker
- 2 druppels rood kleurstof (optioneel)
- 1 eigeel
- poedersuiker
- fruit naar keuze
Extra:
- roomhoornpennen (te koop bij o.a. Dille & Kamille)
- spuitzak
- spuitmondje
Bereidingswijze:
Snijd allereerst het bladerdeeg in stroken, dit kan je met een mes doen of met een pizzasnijder. Vet dan de roomhoornpennen in met een beetje olie of wikkel er bakpapier omheen zodat het bladerdeeg niet eraan blijft plakken. Wikkel om een roomhoornpen een reepje deeg (beginnend bij het punt) en zorg dat het deeg elkaar overlapt. Als je dit niet doet krijg je openingen en zal de vulling eruit lopen. Leg vervolgens het roomhoornpen op een beklede bakplaat. Doe dit met alle roomhoornpennen en repen bladerdeeg.
Smeer vervolgens de hoorntjes in met eigeel en strooi er wat suiker op. Bak ze op circa 200 graden in ongeveer 15-20 minuten gaar. Haal ze dan van de vormpjes af en laat de bladerdeeg hoorntjes rustig afkoelen. Maak ondertussen de banketbakkersroom volgens de verpakking klaar. Voeg hier eventueel wat kleurstof aan toe voor een leuk kleurtje. Schep de banketbakkersroom in een spuitzak met een spuitmondje.
Spuit de banketbakkersroom vervolgens in alle bladerdeeg hoorntjes. Zodra je ze wilt serveren strooi je er wat poedersuiker overheen. Garneer eventueel met een toefje slagroom en wat fruit naar keuze.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like