Roti met kip, aardappelen en kousenband

Roti met kip, aardappelen en kousenband

Recept voor roti met kip, aardappelen en kousenband. Aardappelchutney heeft mijn schoonmoeder gemaakt. Die mag niet ontbreken bij roti. Dit recept is van Surinamcooking.com.

Ingrediënten:
– 800 gram kipbouten
– 1 ui (versnipperd)
– 2 teentje knoflook ( geperst)
– 1 1/2 eetlepel massala
– 1 theelepel tomatenpuree
– 1 kopje water
– 1 1/2 eetlepel tuinkruidenbouillon (of 3 maggiblokjes)
– mespunt zwarte of witte peper
– 4 eetlepels zonnebloem olie

Ingrediënten voor de kousenband en aardappel:
– 400 gram kouseband
– 6 grote aardappelen ( in grote blokje snijden)
– 1 teentje knoflook ( geperst)
– 1 eetlepels tuinkruidenbouillon ( 2 maggiblokjes)
– 1 kleine ui (versnipperd)
– 1 eetlepel massala
– 1 theelepel tomatenpuree
– 1 kopje water
– mespunt zwarte of witte peper
– 6 eieren

Benodigdheden:
– Ruime pan

Bereiding:
Snij de kippenbouten in gewenste stukken en was ze. Snij ze niet te groot omdat het dan langer duurt voor de kip gaar is. Doe in een ruime pan de olie en fruit daarin de ui en de knoflook. Als ze wat glazig zijn de tomatenpuree toevoegen. Goed roeren, doe daarna de massala erbij en laat het goed meebakken. Na een klein minuutje voeg je de kip toe en de zwarte/witte peper.

Laat dit alles even goed bakken en blijf wel opletten dat het niet aanbrandt door af en toe te roeren. Doe daarna de tuinkruidenbouillon of maggiblokjes erbij en de deksel erop. Laat het stomen na 5 minuten een half kopje water erbij doen en op een wat zachter vuur gaar koken.

Na plusminus 30 minuten is de massala kip klaar ( afhankelijk van de grote van je kip). Merk je dat je weinig jus hebt doe dan nog de rest van het kopje water erbij en proef of het voldoende zout heeft.

De bereiding van de aardappelen is bijna gelijk. Doe de olie in een pan en fruit daar weer de ui en knoflook mee. Daarna doe je de tomatenpuree erbij en bak je de massala poeder mee. Doe vervolgens de aardappelblokjes erbij met de tuinkruidenbouillon (maggiblokjes) en een kopje water.

Laat dit alles goed stomen op een niet al te hoge vlam. Als de aardappelen bijna klaar zijn voeg je de kouseband toe en roer het goed om. Proef of het geheel voldoende zout heeft naar wens. Is dit niet het geval dan meer tuinkruidenbouillon (1 maggiblokje) toevoegen.

Kook een aantal eieren (hardgekookt) en maak het mooi geel door het even in een beetje roomboter te bakken en dan in de massala van de kip te leggen als de eieren gepeld zijn. Roti platen haal ik op de AlbertCuyp.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie