Roti Speciaal

Roti Speciaal

Roti Speciaal á la Aicha. Dit recept komt van Mylittlefamilyof5.nl. De rotivellen haal ik bij Gita in Amsterdam.

Ingrediënten:

  • 500 gram Kippendijen of poten.
  • 6 geschilde, in vieren gesneden aardappelen
  • 4 tenen knoflook, fijngesneden
  • 3 ruime eetlepels masala
  • 2 theelepels tomatenpuree
  • hardgekookte (geschilde) eieren, hoeveelheid naar wens
  • 300 gram kouseband of sperziebonen, in stukken van 3 cm gesneden
  • 1 theelepel pimentpoeder
  • zwarte peper en zout naar smaak
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel chilisaus
  • eventueel wat Madam Jeanette (let op! is pittig.)
  • water
  • zout en peper naar wens

Bereidingswijze:

Kook de aardappelen in een pan met water tegen beetgaar aan en doe hetzelfde met de kousenband of sperziebonen. Ondertussen kun je ook meteen de eieren gaar koken. Meng de kipfilet met 2 eetlepels olijfolie, masala, zout, peper en pimentpoeder en bak dit in wat extra olie, in een ruime pan, op een gemiddeld vuur totdat de kipblokjes bruin gebakken zijn.

Voeg de tomatenpuree en chilisaus toe en meng dit goed. Voeg water toe en leg meteen de gekookte eieren in de saus, laat dit op zacht vuur doorkoken totdat de saus ietwat indikt. Heb je hier nu geen tijd voor dan zou je wat maizena of bloem kunnen toevoegen.

roti speciaal recept

Zodra de saus is ingedikt voeg je de aardappelen en de kousenband of sperziebonen toe. Laat het geheel nog even een tiental minuten doorsudderen en je kip masala is klaar.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie