Rozentaart met botercrème
Voor het eerst zo’n rozentaart gemaakt. Niet helemaal mooi kunnen afwerken, maarja voor alles een eerste keer. Taart afgewerkt met botercrème en heeft een Rafaello vulling en een chocolade-hazelnoot vulling.
Biscuit:
- Biscuitmix van Funcakes
Vulling en crumb coat:
- 400 ml slagroom
- 250 gr mascarpone
- Hazelnootpasta Deluxe
- Kokospasta Deluxe
Botercrème:
- 90 gr bloem
- 480 ml melk
- 400 gr ongezouten roomboter
- 300 gr poedersuiker
- 1 vanillestokje
Bereidingswijze:
Bereid de biscuit volgens gebruiksaanwijzing. Laat de biscuit volledig afkoelen en snijd het dan horizontaal in 3 plakken. Klop de slagroom stijf en de mascarpone los. Spatel dan de slagroom door de mascarpone. Verdeel het beslag dan in 2en en voeg bij elk een andere smaak toe. Houd een klein deel apart zodat je daar de taart mee kunt afsmeren. Vul de taart en smeer de buitenkant af. Leg dan in de koeling om op te stijven.
Zeef voor de botercrème de bloem en doe dit samen met de melk in een pannetje. Klop de bloem door de melk zodat er geen klonten in zitten. Verhit dan en breng rustig aan de kook terwijl je blijft roeren. Als het kookt zeg je het vuur laag en laat je het indikken. Als het dik genoeg is (een prikkertje moet er rechtop in blijven kunnen staan) dan zet je het vuur uit en laat je het afkoelen. Als er klonten in zitten, dan ff door een zeef drukken.
Dan klop je vervolgens de boter samen met de poedersuiker en merg van het vanillestokje licht en luchtig. Voeg dan het afgekoelde bloemmengsel toe en klop weer door. Verdeel het beslag dan in 3en en voeg de kleurstof toe. Laat dit dan in de koelkast opstijven. Als het stevig genoeg is kun je de taart gaan versieren. Gebruik een Wilton 1m of 2d.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like