Rozijnenbroodjes met pistache en cranberries

Rozijnenbroodjes met pistache en cranberries

Pistache-cranberry rozijnenbroodjes. Echt gruwelijk lekker, ze zijn erg heerlijk en sponzig zacht. Met hulp van mijn dochter van 10, zij heeft mij geholpen met het vormen van de broodjes.

Ingrediënten.

  • 500 gram bloem
  • 1 zakje droge gist of 20 gram verse gist
  • Snufje peper
  • 2 el roomboter
  • 1 el suiker
  • 10 g zout
  • 2 el ahornsiroop (maple syrup)
  • 100 gram pistache noten, grof gehakt
  • 100 gram gedroogde cranberry’s, grof gehakt
  • 50 g rozijnen of sultana rozijnen, grof gehakt
  • Ongeveer 350 ml lauwwarme water (kan iets meer zijn, het deeg moet elastisch en iets plakkerig zijn)

Bereidingswijze:

Doe de gist in een kom met 200 ml water. Los de gist op tot een zachte mengsel. Voeg de siroop bij de bloem en ook de rest van de ingrediënten. Kneed dit. Voeg het overige water beetje bij beetje toe tot de deeg zacht elastisch is zoals op de foto. Kneed het voor 10 minuten lang. Bestrooi het aanrecht met een beetje bloem, zet er het deeg op.

pistache cranberry rozijnenbroodjes
Bewerk de noten en cranberry’s en de rozijnen erin, zorg dat je het goed over het deeg heen verdeelt. Vet een kom met olie in en zet het deeg erin. Laat het rijzen voor ongeveer 1 uur op kamertemperatuur. Verdeel het deeg in stukjes en vorm ze in bolletjes. Geef ze de vorm zoals op de foto (zoals een mond dus). Zet ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en bedek ze met een plastic zak. Laat de broodjes weer voor 45 minuten lang rijzen.

Verwarm de oven voor op 170 graden. Bestrijk de broodjes lichtelijk met wat ei mengsel. Bak ze voor ongeveer 15 minuten. Houd de broodjes goed in de gaten, ze gaan erg snel tijdens bakken. Zet ze dan op een taartrooster om af te koelen. Eet ze met jam en roomboter.

Ze zullen jullie smaken zoals ze bij ons deden. Deze broodjes mogen niet zwaar of hard zijn als ze gebakken zijn, ze zijn erg zacht en sponzig als je ze pakt of in drukt.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie