Salade van gegrilde pompoen en pijnboompitten
De ‘R’ is in de maand, het is herfst en dus….tijd voor pompoenen! Met pompoenen kun je echt heel veel… wat dacht je van een salade van gegrilde pompoen en pijnboompitten? Heerlijk als bijgerecht.
Ingrediënten:
- Halve pompoen, geschild en ontpit
- 1 el korianderzaadjes, gestampt
- Versgemalen peper
- Zeezout
- Zakje gemengde sla met rucola (75 gram)
- Pijnboompitten (handjevol)
- Runderrookvlees, in grove reepjes
- 3 el olijfolie
- 1 volle el honing
- Versgemalen peper
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 220 graden (heteluchtoven op 210 graden). Snijd de pompoen in grove stukken en leg ze op een bakplaat. Besprenkel de stukken met olijfolie en bestrooi dan met de korianderzaadjes, peper en zout. Leg de bakplaat bovenin de oven en grill de pompoenstukken gedurende 30 minuten. Af en toe even omschudden!
Gebruik voor het opmaken van de salade een grote schaal. Leg de sla op de schaal. Vervolgens leg je de pompoenstukken en runderrookvlees er ook op. Bestrooi de salade met de pijnboompitten.
Klop voor de dressing 3 eetlepels olijfolie met 1 volle eetlepel honing en versgemalen peper. Giet de dressing over de salade heen en dien de salade meteen op. Erg lekker!!! :)
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like