Salade van kikkererwten, zalm en broccoli

Salade van kikkererwten, zalm en broccoli

Ideaal voor iftar: salade met o.a. geroosterde kikkererwten en warm gerookte zalm. De hoeveelheid van de specerijen kun je naar eigen smaak toevoegen.

Ingrediënten:

  • 200-300 gr kikkererwten uit blik
  • 1 avocado, in stukken
  • 200-300 gr broccoli, in roosjes
  • Champignons, in partjes
  • Sla naar keuze
  • 1 á 2 moten warmgerookte zalm (geen normale gerookte zalm dus!)
  • Uienpoeder
  • Gerookte paprikapoeder
  • Chilivlokken
  • Cajunkruiden
  • Zout en peper
  • Olie

Bereidingswijze:

Neem de kikkererwten en kruid deze naar eigen smaak met peper, zout, uienpoeder, gerookte paprikapoeder, chilivlokken en cajunkruiden. Besprenkel het met olie en rooster ze in de oven voor ongeveer een kwartier op 200 graden. Wok de champignons en broccoli met wat peper, zout en uienpoeder. Meng alle ingrediënten met elkaar en top het af met de zalm. Je kunt het eventueel dresseren met wat citroensap en olijfolie of een dressing naar keuze.

Te volgen op…
Facebook: Tesliem’s Corner
Instagram: @tesliemm


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie