Salade van kip, druiven en pecannoten
Vandaag o.a. restjes verwerken van kerst. Ik had nog gerookte kipfilet over, maar deze salade van kip, druiven en pecannoten kan ook met gegrilde of gebakken kip worden gemaakt.
Ingrediënten:
- Kipfilet (gerookt, gebakken of gegrild)
- 1 koffielepel gedroogde dille
- 1 koffielepel grove mosterd
- 1 koffielepel citroensap
- 1 koffielepel peterselie
- 1 appel, fijngesnipperd
- Druiven (maakt niet uit welke, rood of wit)
- Bleekselderij, in dunne plakjes (optioneel)
- 1 handvol pecannoten, grof gehakt
- 2 el Griekse yoghurt
- 2 el mayonaise
- Zwarte peper
- Zeezout
Bereidingswijze:
Meng 2 el Griekse yoghurt met 2 el mayonaise. Roer hier een koffielepel grove mosterd, 1 koffielepel citroensap, zeezout en vers gemalen zwarte peper door. Voeg 1 flinke koffielepel gedroogde dille en 1 koffielepel peterselie toe. Voeg er je restje kip, flink veel druiven, een fijn gesnipperd appeltje, eventueel wat in dunne plakjes bleekselderij en een flinke handvol grof gehakte pecannoten door. Laat de kipsalade intrekken in de koelkast. Smaakt de dag erna nog lekkerder.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like