Sally Lunn broodcake

Sally Lunn broodcake

Recept voor Sally Lunn broodcake. Warm serveren is het lekkerst met boter en jam. Is erg lekker vooral bij middageten en thee en hoop dat het jullie ook mag smaken, mij wel.

Ingrediënten:

  • 7 gram gedroogde gist
  • 1 tl basterdsuiker
  • 3 eieren op kamertemperatuur
  • 185 ml warme melk
  • 115 gram honing
  • 125 gram boter
  • halve tl zout
  • 500 gram bloem
  • 60 ml water
  • 1 el suiker
  • 1 el melk, extra

Bereidingswijze:

1. Vet een hoge, ronde bakvorm van 25 cm doorsnee in en bekleed de bodem met bakpapier. Doe de gist, suiker en 60 ml warm water in een kommetje en roer goed. Zet het 10 minuten op een warme plek tot de mengsel gaat schuimen dan is goed schuimt ie niet dan is de gist niet goed doe dan overnieuw.

2. Doe de eieren, melk, honing, de boter en het zout en 250 gram van de bloem met gistmengsel in een groot kom. Mix het 5 minuten met een elektrische mixer op de hoogste stand, en meng er vervolgens voldoende van de resterende bloem door om een dik beslag te maken. Dek de deeg losjes af met plastic, of tot voldoende is gerezen, roer het beslag door.

3. Lepel het beslag met een spatel of lepel in de vorm en strijk het oppervlak met licht ingevette handen glad. Dek nu de beslag af en laat het nogmaals 1 uur rijzen, of tot het rand van de vorm omhoog gekomen is.

4. Verhit de oven nu op 180 graden bak de Sally Lunn 35 a 40 minuten, of prik het door met een satéprikker tot hij droog omhoog komt dan is de broodcake gaar. Dan kwast je oppervlak in met gemende extra suiker en melk, en zet de vorm weer 5 minuten in de oven. Zet het daarna op een rooster om af te koelen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie