Sambusa

Sambusa

Vandaag heb ik mijn dochter geleerd hoe ze sambusa (samosa) moet klaarmaken en vouwen. Hieronder het recept.

Ingrediënten:

  • Loempiavellen
  • 500 gr gehakt
  • 1/2 rode, groene en gele paprika
  • 2 teentjes knoflook (met Ramadan kan je dit ook weglaten)
  • 4 el doperwten
  • 1 rode peper
  • 1 cm verse gember
  • 1 tl komijn
  • 1 tl sojasaus
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl zwarte peper
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 tl zout
  • 15 gr verse koriander
  • 1/2 liter olie om te frituren

Bereidingswijze:

Snij de paprika en ui in blokjes. Snij de verse gember, koriander, knoflook en peper fijn. Bak eerst de gehaktvlees rul gaar in de olie en voeg daarna de vers gesneden groenten erbij. Voeg de koriander en kruiden als laatste toe. Meng vervolgens alles goed door elkaar heen en wacht tot het gaar is.

Doe vervolgens alles in een vergiet en laat het dan even afkoelen. Vouw en vul de sambousa zoals gewoonlijk tot een driehoekige vorm. Herhaal dit met de rest van het deeg en de vulling. Frituur ze tot ze goudbruin zijn.


1 reactie

  1. siham Yahya geplaatst op november 17, 2016 Beantwoorden
    morkaanse kip bestila en vis bestila

Geef een reactie