Saoto soep

Saoto soep

De lekkerste saoto soep kan je nu ook zelf thuis maken. En het is ontzettend makkelijk om te maken. Veel lees werk maar heel makkelijk.

Benodigdheden:

  • 4 kippendijen
  • 3 liter water
  • 2 stukjes laos
  • 2 pimentkorrels
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui in, in vieren gesneden
  • 2 à 3 citroengras (ook wel sereh genoemd)
  • 4 blokjes kippenbouillon
  • 1 volle theelepel witte peper
  • 1.5 tl gemalen laurier
  • 2 eetlepels ketjap anis
  • 1 stukje gember
  • Paar takken selderij
  • Chilipeper of zwarte peper (optioneel)

Ter garnering:

  • Eieren (hoeveelheid naar keuze)
  • 1 pak Saoto mix
  • Taugé
  • Gebakken uitjes
  • Gekookte basmatirijst

Bereidingswijze:

Eerst maak je de bouillon. Neem een pan en schenk hier 3 liter water in. Voeg de kip, laos, knoflook, ui, citroengras, 2 bouillonblokjes, witte peper, gemalen laurier, pimentkorrels, selderij en gember toe. Enkel de ui snijd je de door vieren, de rest van de ingrediënten laat je heel en hoef je niet te snijden. Laat je bouillon circa 45 minuten koken.

Haal de kip eruit en pluk deze tot je kleine sliertjes krijgt. Voeg de laatste twee kippenbouillon en twee eetlepels ketjap anis toe. Laat de bouillon voor een extra uur op laag vuur borrelen. In de tussentijd kun je een beetje basmatirijst en de eieren koken indien je dit nog niet eerder had gedaan.

Zet je kommen alvast klaar. Vul ze vervolgens met de sliertjes kip, taugé, een beetje Saoto mix en gekookte basmatirijst. Schenk er vervolgens het bouillonwater (zonder de groenten) over. Garneer met een halve ei (gekookt), verse peterselie en wat gebakken uitjes. Succes!

Te volgen op…
Facebook: Fadoua Recepten / Fadouabkm


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie