Sarma (gevulde wijnbladeren)

Sarma (gevulde wijnbladeren)

Lekker gekookt voor mijn schoonfamilie. Schoonfamilie is puur Marokkaans, maar altijd leuk om niet altijd standaard Marokkaans te eten toch?! De schalen zijn van de Ikea. Hieronder het recept voor Sarma, oftewel gevulde wijnbladeren.

Benodigdheden voor Sarma: 

  • Druivenbladeren
  • 2 uien
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel sambal
  • 1 bekerglas olie
  • 1 eetlepel selderij
  • 1 eetlepel mintkruiden
  • Halve kilo bulgur
  • 2 bekerglazen rijst

Bereiding:
Meng alle ingrediënten (behalve de wijnbladeren) met elkaar in een kom. Leg ongeveer een halve eetlepel van het mengsel op de wijnbladeren en rol ze netjes op. Leg de sarma’s in een pan met olie, water en zout. Laat het anderhalf uur koken.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie