Scampi diabolique met stokbrood

Scampi diabolique met stokbrood

Scampi diabolique met stokbrood. Dit recept is zonder wijn.

Ingrediënten:

  • 24 scampi’s
  • 1 dl olijfolie
  • 1 dl water
  • Zout en peper
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels ketchup
  • 3 dl room (40% vet)
  • Paar takjes peterselie
  • Visbouillonblokje
  • Chilipepers naar eigen smaak
  • Groenten naar keuze (bv. 1 kleine wortel, 1 ajuin, ½ rode paprika, 1 teentje look)

Bereidingswijze:

Pel de scampi’s, maar laat een groot stuk van de staart eraan. Verwarm de olie in een braadpan. Kruid de scampi’s met peper en zout. Als de olie goed warm is, bak je de scampi’s langs beide zijden gedurende 3 minuten. Snijd de groentjes zeer fijn en voeg ze bij de scampi’s. Voeg het water toe, los de bouillon erin op en laat opkoken.

Voeg vervolgens de ketchup, de tomatenpuree en de room toe en roer alles goed door met de garde. Laat het eventjes inkoken. Snij de chilipepers fijn en voeg bij de saus. Voeg ook nog een beetje peterselie aan toe en de saus is klaar. Serveer met stokbrood.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie