Schelpenbonbons met marsepein

Schelpenbonbons met marsepein

Heb mijn bonbons af, schelpenbonbons (of op een sjiekie manier: coquillage-bonbons).

Ingrediënten:

  • 400 gr chocolade (wit of bruin)
  • 200 gr marsepein
  • Zilveren pareltjes
  • 1 el olie
  • Eventueel wat kleurstof

Bereiding:
Smelt de chocolade au-bain-marie met de olie en roer goed glad. Neem een vorm met schelpjesvormpjes erin en schep in ieder vormpje wat chocolade. Schud de vorm voorzichtig zodat de vormpjes goed bedekt zijn en de bovenkant glad is. Laat in de vriezer hard worden. Sla ze nu eruit door met de vorm op het aanrecht te slaan (het kan even duren, maar zorg dat ze goed hard zijn, anders gaan ze stuk!).

Maak bolletjes van de marsepein en plak steeds twee schelpjes aan elkaar met marsepein. Duw in de bovenkant van de marsepein een zilveren pareltje.

* Je kan wat kleurstof door de marsepein mengen, of als je witte chocolade gebruikt, dan kan je daardoor ook kleurstof doen als je wilt.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie