Schorseneren in roomsaus uit de oven
Klaar om straks de oven in te gaan. Winterasperges, ofwel schorseneren, 1 van de vergeten groentes. Yummie. Ik eet ze met mosterdaardappelen en een ribeye steak.
Ingrediënten voor schorseneren in roomsaus:
- schorseneren
- scheut citroensap
- 1 uitje
- 1 teentje knoflook
- 1 el bloem
- 125 ml krachtige kippenbouillon
- 125 ml slagroom
- 1 eidooier
- 75 gram geraspte kaas
- water
- zout en peper
Bereidingswijze:
Schil de schorseneren, was ze en doe ze gelijk over in een bak water met een scheut citroensap (tegen het bruin worden). Kook ze in water met zout tot ze beetgaar zijn. Giet af en doe in een ovenschaal. Snipper een klein uitje ragfijn en bak dit in boter licht aan. Doe er een geraspt teentje knoflook bij en bak even mee.
Strooi er een eetlepel bloem over en bak ook deze een minuutje mee. Roer de kippenbouillon en slagroom bij. Bestrooi met een snufje zout en peper. Zet het vuur uit en klop er 1 eidooier door en de geraspte kaas. Giet over de schorseneren en bak 20 minuutjes in een oven van 185 graden.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like