Vietnamese loempia’s met kip zelf maken

Vietnamese loempia’s met kip zelf maken

Loempia’s zijn hier thuis een groot favoriet! Hapjes die lekker knapperig van buiten zijn en van binnen gevuld zijn met kip, mihoen en groenten naar keuze. Denk aan wortel, tauge, prei, glasnoedels en natuurlijk goed op smaak gebracht. Dit is niet een recept die geheel traditioneel Vietnamees is, er zijn wat toevoegingen gedaan naar eigen smaak. Alsnog heel lekker!

Ingrediënten voor 40-60 stuks:

  • 1 pak loempiavellen
  • 2-3 winterwortels, in dunne plakjes
  • 100-125 gr tauge
  • 1 a 1,5 prei, in dunne plakjes
  • 1/4 spitskool, flinterdun (optioneel)
  • 60-100 gr glasnoedels (blauw pakje bij Toko)
  • 1 kipfilet, in grove stukken
  • 1 blokje kipbouillon (kan ook 2)
  • 2 teentjes knoflook, geraspt
  • Flinke scheut ketjap manis

Kruiden en specerijen (op eigen smaak bepalen):

  • Kipkruiden
  • Gemberpoeder
  • Uienpoeder
  • Paprikapoeder
  • Kurkuma
  • Sambal / chili vlokken
  • Sweet chili saus
  • Zout en peper

Bereidingswijze:

Snijd de kip in grove stukken en bak het met de kruiden en specerijen. Pluis vervolgens deze kip in kleine stukjes. Bereid de glasnoedels (mihoen) volgens de verpakking en snijd of knip het vervolgens in stukken. Meng vervolgens de glasnoedels met de kip en gesneden groenten.

Benieuwd naar de rest? Klik hier voor het volledig recept.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie