Sesam-amandel-honingkoekjes (blighat)
Recept voor sesam honingkoekjes met amandelen (blighat). Uit dit recept krijg je ongeveer 40 stuks.
Ingrediënten:
- 150 gram bloem
- 200 gram sesamzaadjes (geroosterd)
- Halve theelepel kaneel
- Snufje zout
- 3 eetlepels boter
- 3 eetlepels oranjebloesemwater
- 1/4 theelepel bakpoeder
- 80 stuks amandelen (voor elk koekje 2)
- 100 ml melk
- 500 ml olie
- 500 ml water
- 1 pot honing
Bereidingswijze:
Doe de sesamzaadjes in een pannetje en rooster ze. Doe de amandelen in een pan met water en kook ze. Spoel ze daarna af met koud water en haal het velletje eraf. Maak de amandelen goed droog. Doe dan een pan op het vuur met wat olie en bak de amandelen. Dan doe je in een kom de bloem, geroosterde sesamzaadjes, snufje zout en kaneel. Meng dit even met elkaar. Dan doe je de 3 eetlepels boter, 3 eetlepels oranjebloesemwater en 1/4 theelepel bakpoeder erbij.
Dit meng je met elkaar en voeg beetje bij beetje melk toe tot je een gehele bol van het deeg kan maken. Laat het deeg even 10 minuten afgedekt (belangrijk!) rusten. Verdeel het deeg daarna in 3 stukken. Dek de andere 2 rollen af, anders drogen ze uit. Rol dan het deeg uit en snijd rechte lijnen waar vervolgens vierkanten uit ontstaan (zie video). Pak 2 punten van het deeg (tegenover elkaar) en plak dit dicht. Vervolgens bak je dit af in olie, dompel je ze in honing en plak je aan ieder uiteinde de amandelen erop. Laat dit vervolgens uitlekken.
https://youtu.be/JdPtURC1ePA
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like