Sfenj (Marokkaanse donuts)

Sfenj (Marokkaanse donuts)

Heerlijke sfenj, jummy! Het geheim van goede sfenj ligt in het kneden dames. Ik maak meestal grote hoeveelheden, je kan het recept altijd naar eigen wens aanpassen.

Ingrediënten:

  • 1 kg meel
  • 1 el zout
  • 2.5 el gist
  • lauw water
  • 1 tl suiker en een klontje boter (hoeft niet)

Bereidingswijze:

Los de gist op in warm water. Doe vervolgens de meel in een diepe schaal en maak een kuiltje in het midden, doe hierin het gistmengsel.

Voeg nu het zout toe. Meng dit geheel goed. Het deeg moet eerst een mooie gladde bol vormen. Nu kneed je terwijl je er steeds meer water bij doet tot dat het deeg lekker zacht, elastisch en plakkerig aanvoelt en GEEN klonters bevat. Je moet het eigenlijk op gevoel doen.

Dek nu de schaal af met plasticfolie en doe daar eventueel nog een theedoek overheen. Laat het deeg 15/20 minuten rijzen. De inhoud moet minimaal twee keer verdubbelen, doe zonnebloemolie in een kommetje.

heerlijke sfenj

Pak een groot dienblad en besmeer deze met zonnebloemolie, vet nu je handen in met wat zonnebloemolie en maak dan mooie gelijke balletjes. Je kunt ze net zo groot maken als je zelf wilt. Laat de balletjes 10 minuten rusten.

Ondertussen doe je wat zonnebloemolie in een koekenpan en laat dit goed warm worden. Pak nu een balletje van het deeg en maak in het midden een gaatje, dit doe je in een draaiende beweging. Frituur ze aan beide kanten tot ze mooi goudbruin van kleur zijn. Succes!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie