Sfenj met bakpoeder

Sfenj met bakpoeder

Recept voor Marokkaanse sfenj met bakpoeder, melk en ei. Lekker als ontbijt of tussendoortje.

Ingrediënten:

  • 500 gram bloem
  • 200 ml lauwe melk
  • 200 ml lauwe water
  • 1 eetlepel gedroogde gist
  • 1/2 theelepeltje bakpoeder
  • 1 theelepeltje zout
  • 1/2 theelepeltje suiker
  • 1 ei

Bereidingswijze:

Meng alles samen tot je een plakkerig deegje hebt. Het hoeft dus geen samenhangend deegje te zijn dat niet plakt. Dit zal aan alle kanten plakken, het is niet erg! Laat het dan 1 uur rijzen op een warme plek. Zet een koekenpan op het vuur met flink wat olie. Als het gerezen is knijp je kleine bolletjes van het deeg en maak je een gat in het midden.

Als je olie warm is kan je de sfenzj afbakken. Zorg eerst dat je olie goed heet is, zet dan het vuur wat lager zodat ze rustig kunnen garen. Bak zo alle sfenzj af.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie