Simit met suçuk en eieren

Simit met suçuk en eieren

Wie wilt mijn vriendinnetje zijn? Gister een lekker en gezellig Turks ontbijtje gehad met mijn lieve vriendinnetjes (al meer dan 30 jaar). Ik heb het volgende gemaakt: simit met suçuk en eieren, menemen, patatjes uit de oven, verschillende soorten kaas/jam/honing/komkommer/tomaat/kipfilet/borek en toetjes die bestaan uit fruit, bastognekoek met daarop slagroom die gemengd is met crème fraîche.

Ingrediënten voor Yumurtalı Sucuklu Kaşarlı Simit:

  • Simit (Turkse bagels)
  • Feta kaas
  • Pepertje
  • Suçuk (Turks worst)
  • Eieren

Bereidingswijze:

Snijd allereerst de simit horizontaal doormidden. Het pepertje snijd in stukjes. De suçuk snijd je in plakjes en bak je een klein beetje in een koekenpan. Leg op de ene gehalveerde simit wat kaas (ik heb nu Turkse kaşar gebruikt, maar het kan met alle kaassoorten), daarover de suçuk en stukjes peper.

Je kunt eventueel ook stukjes tomaat toevoegen. Leg deze gehalveerde simit in een pan en doe een klein beetje olie in het midden. Breek in het holletje de eieren en laat het zachtjes bakken. Doe een deksel erop en laat het op zacht vuur gaar worden. Zodra het gaar is doe je de andere helft erop en serveer je het direct.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie