Simpele chebakia

Simpele chebakia

Dit is een heel lekkere chebakia, ook heel simpel te maken. Alle ingrediënten zal je wel thuis hebben en iedereen zal dit ook kunnen maken. Ideaal voor tijdens de mooie gezegende maand ramadan. Dit is het gebruikelijke recept van mijn moeder die het al meer dan 30 jaar toepast.

Ik heb er een video van gemaakt zodat jullie alles kunnen volgen stap voor stap. Recept vind je ook op mijn mijn Youtube-kanaal

Ingrediënten voor chebakia:

  • 200 gr roomboter, gesmolten
  • 10 gr azijn
  • 500 gr bloem
  • 90 ml mazhar
  • 5 gr kaneel
  • Mespunt safraan
  • Mespunt zout
  • 7 gr bakpoeder
  • 1 ei

Extra:

  • Honing om de chebakia in te dompelen
  • Sesamzaadjes ter garnering

Bereidingswijze:

Meng alle ingrediënten (zonder de honing, mazhar en sesamzaadjes) samen en kneed het samen door beetje bij beetje de mazhar toe te voegen. Kneed het zo’n 5 minuten door en laat het afgedekt 10 minuten rusten. Dan is je deeg klaar en kun je de chebakia vouwen. Op mijn Youtube kanaal kun je een video vinden waar ik laat zien hoe het gevouwen wordt.

Frituur de chebakia op een heel laag vuurtje zodat je lekkere krokante chebakia krijgt. Zodra je chebakia gebakken is dompel je ze in verwarmde honing en laat je ze een kwartier daarin liggen. Haal ze daarna uit de honing en bestrooi ze met sesamzaadjes.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie