Simpele maizenakoekjes

Simpele maizenakoekjes

Hele lekkere en simpele maizenakoekjes met mijn dochtertje gemaakt. Op basis van gecondenseerde melk. Het smelt heerlijk in je mond. Deze koekjes zijn niet droog! Je zou eventueel nog wat vanille aroma kunnen toevoegen voor wat extra smaak.

Ingrediënten voor zo’n 30 stuks:

  • 125 gr zachte roomboter (ongezouten)
  • 200 ml gecondenseerde melk
  • 350 gr maïzena
  • Snufje zout
  • 1 eigeel

Bereidingswijze:

Mix de boter met gecondenseerde melk en het eigeel tot een romig geheel. Voeg de maïzena en een snufje zout toe, kneed het door met je handen. Maak er bolletjes van. Ik heb zelf 25 gram per bolletje genomen. Je kunt het eventueel met een stempeltje indrukken, maar met een vork kan het ook. Bak het dan in een voorverwarmde oven van 170 graden voor 12 á 15 minuten. Let goed op, want het verschilt per oven. De maizenakoekjes mogen niet te bruin worden. Bestrooi ze eventueel met wat poedersuiker.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie