Sinaasappelcake
Dit is onze favoriete cake! Lekker friszoete smaak van sinaasappel en heel zacht en luchtig. Bovendien is ie heel makkelijk te maken en snel klaar! Gebruik voor deze cake absoluut verse sinaasappels en geen sap uit een pak.
Voor een filmpje van de bereiding, zie hier: Sinaasappelcake
Ik gebruik voor deze cake een theeglas met oortje met inhoud van 250 ml. Let op, er zijn verschillende maten van deze glazen, dus meet even of jouw glas echt 250 ml inhoud heeft.
Ingrediënten:
- 4 eieren
- 1 glas suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 glas zonnebloemolie
- 2 glazen bloem
- 1 zakje bakpoeder
- 2 sinaasappels
Garnering:
- Paar eetlepels honing of jam
- Amandelschaafsel, kokos, spikkels, gehakte nootjes
Bereiding:
Mix eieren met suiker en vanillesuiker. Mix olie erdoor en dan bloem met bakpoeder. Rasp dan de schil van de twee sinaasappels boven het beslag en pers de sinaasappels uit. Mix deze rasp en sap door het beslag. Schep in een ingevette rechthoekige vorm of een ronde vorm van 30 cm.
Benieuwd naar de rest? Klik hier voor het volledig recept.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like